1st week


Assalamualaikum semua...

wahhh... fatih dah jadi big boy la...

Alhamdulillah fatih sihat sepanjang satu minggu pertama ni...

ummi sihat... abah sibuk nak exam tapi asyik duk ngan fatih je... abah kata malam abah pergi uni bila fatih tido... ok... selamat berjaya abah... fatih doakan ya...

sepanjang minggu ni fatih jumpa ramai kawan2 abah dan ummi... jom kita tengok perjalanan fatih beberapa hari ini...


Fatih: see, I am a big boy now... ummi kata kejap lagi fatih boleh balik rumah dah.. bestnyer... dah 3 hari fatih tido kat hospital...


Fatih: Oit, kenapa rasa lain macam je... ummi kata nak balik rumah tapi kenapa pergi kat sini pulak?

Fatih: Ish.. lain macam je nie...
eh, jarum apa tu abah...
ummi, help me...
Ummi: fatih tahan sikit ye. nak ambil darah fatih sikit...
Fatih: Ya Allah, Selamatkan Fatih..
(gambar seterusnya tak dapat disertakan kerana terdapat adengan big boy nagis dan darah... takut ada yang tak boleh tengok darah :-p)

Fatih: Assalamualaikum uncle ihsan. Nak buat physio kat fatih ke. sakit la tadi fatih kena cucuk ngan jarum...

Fatih: thank you June.

Fatih: wah... fatih dah sampai rumah dah. tu kereta baru abah... tapi kereta tu tak ada aircond jugak.
panasnya. cuaca hari nie 43 darjah. abah kata dalam paper tulis cuaca hari ni sejarah kat sini sebab tak pernah bulan 11 panas macam nie...


Fatih: Assalamualaikum semua... Uncle faisal kenapa dengan kaki tu... Uncle nik tembam la macam fatih.... Uncle fikri jangan nakal2 tau... Uncle shahidam ni nampak muda ke... uncle makan jamu awet muda ke... Hi paman alif, jumpa lagi ya kita.... Uncle paku, terima kasih sebab design blog fatih... nanti ajar fatih ya...

Fatih: Assalmualaikum uncle ammar... Babah cakap tadi uncle nak pergi tangkap ketam ya... nak ikut boleh?

Fatih: hi Leo... hi auntie shasha... hi auntie shashie... eh, sorry... granny shahie... :-)

Fatih: Assalamualaikum semua... uncle tak main badminton ke arinie... Dr Salleh, nanti fatih balik malaysia kita jumpa ya... kirim salam kat keluarga semua... uncle taufik nanti ajar fatih silat ya... fatih nak jadi hebat macam sultan muhammad al fatih... Uncle Jibo ajar fatih main bola pulak ya...

Fatih: Assalamualaikum semua... selamat jadi pengantin baru ya auntie nik shah... maaf fatih tak dapat nak pergi... nanti dah balik sini bawak uncle jumpa fatih ya... auntie alin tak bawak kak nurin, abang aiman dan abang mujahid ke... kirim salam kat kakak dan abang ya auntie alin... Auntie aisyah buat phd ya... wahhhh.. semoga berjaya ya...

Fatih: Assalamualaikum semua... Uncle koi nak pergi kerja balik ya esok... kerja baik2 ya... Auntie roslina jangan tension2 ya buat phd tu... Auntie nita ngan uncle nizam selalu2 la bawak kakak2 datang sini main dengan fatih... abah cakap nanti abah pergi sana bawak atuk ngan nenek jalan2...

Fatih: Assalamualaikum semua... Tahniah buat keluarga uncle mahdi... tak lama lagi nak dapat baby... nanti baby tu sihat dan kuat macam fatih jugak... errr... tak lupa comel macam fatih :-)

Fatih: Assalamualaikum uncle johan... Uncle nak kahwin ya... cari la isteri yang solehah ya...

Fatih: Assalamualaikum keluarga uncle shidie... gambar dekat luar pulak... abang akil tido tu yang tak jumpa fatih ya... nanti auntie salina bawak abang akil jalan2 jumpa fatih ya...

Fatih: Assalamualaikum auntie ros dan uncle zul... ummi ambil gambar tak nampak muka auntie la... nanti kita ambil gambar lain ya...


Wahhhh.... sibuk betul fatih sampai hujung minggu...
Ramai betul kawan abah dan ummi datang jumpa fatih...
Terima kasih sebab bagi fatih banyak hadiah dan bunga..
oh ya.... fatih juga adalah antara bayi2 adelaide yang disenaraikan dekat website ini http://www.ismaaustralia.com/adelaide-meriah-dengan-orang-orang-baru.
abah cakap sapa2 yang nak jumpa fatih boleh je datang bila2 masa.
contact abah 0415833281 atau ummi 0433183328 kalau nak datang ya...
buat abang2 dan kakak fatih kat malaysia selamat bercuti sekolah... jangan asyik main je ya...
sampai jumpa lagi...
assalamualaikum....

43a haig street broadview
23/11/09
7.02 petang

9 comments:

ihsan_huhu said...

yes aku adalah visitor terakhir budak nih kat hospital.

nnt aku dtg umah. ade nk request present ape2?

the glamorous miss intan said...

Hye shila..askum... intan ni.. congrates la shila...da dpt baby.. aku pun ni alin yang gtau kau da bersalin..terus aku tgk blog kau.. semuda 23, kau dah jd seorang ibu.smoga cahaya matamu itu menjadi anak yang soleh.aku lambat lg huhu sori tau aku tak dpt dtg kau kawin.aku kt ukm.raya haritu pn tak dpt dtg. umah aku kebetulan open house...tahniah again ok.. do add me at my facebook (buku muka hehehe) bittersweet_rosetta@yahoo.com takpun, email aku, same gak.. yahoo massenger aku,deadline_vyrus@yahoo.com takpun blog aku... successfulintan.blogspot.com
anything just to keep in touch. hope to hear something from you! take care to all =)

Fatih said...

waalaikumsalam..thanks intan...xpe2 ada rezeki boleh jumpe nanti..:)
terima kasih doakan kami..:)
nanti jangan lupe jemput okkey..huhu...:)

Fatih said...

ihsan datang je rumah... tak yah susah2 nak bawak apape... tetamu datang tu pun dah alhamdulillah buat fatih sekeluarga... call la abah fatih bila nak datang... jumpa nanti time makan2 akikah fatih ahad nie...

Anonymous said...

Salam Shila & Aznan,

Congratulations on newborn Fatih yg amat cute tu..moga fatih jd anak yg soleh wa musleh..

Moga ummi & abah pula jd parents yg cemerlang. Jaga diri elok2 ye..miss u guys.

Fatih jgn nakal2 ye, nanti balik m'sia wajib tau jmpe ammi sara n family, mmuahh utk Fatih..


Salam Sayang,

Ammi Sara
Baba Alim
Abg Yaya (Haikal Hanzalah)
Abg Syayaik (Hamzi Hamsyari)
& Abg Waidi (Hadwan Huwaidi)

Fatih said...

waalaikumsalam....
jazakallah, moga begitulah hendaknya...
insyaallah, moga kita bersama mampu mendidik anak menjadi generasi yang mampu mengembalikan kegemilangan Islam...
Fatih good boy la... Fatih pun tak banyak nangis... nanti kita jumpa ya... kalau nak datang sini contact la Fatih... boleh duduk dekat rumah fatih... :-)
Salam sayang dari Fatih sekeluarga juga buat keluarga Ammi sarah dan baba Alim...
tata

Anonymous said...

Salam.. tahniah di atas kelahiran. balik malaysia jgn lupe bgtau kami.. boleh tgk baby fatih =).


Hassif n Nuha

Fatih said...

Waalaikumsalam uncle hassif and auntie nuha... tq.. insyaallah fatih balik malaysia nanti fatih bagitau dekat blog nie... bila fatih nak dapat kawan nie... :-)

Anonymous said...

Assalamualaikum....

Tahniah buat ejay n wife da ada baby skrg... Moga kehidupan bertambah ceria dgn tangisan n tawa si anak.. da jd ayah ejay skrg kan.jd ayah yg baik n sporting tau...

-Ean-

Copyright 2009 Fatih. All rights reserved.
Free WPThemes presented by Leather luggage, Las Vegas Travel coded by EZwpthemes.
Bloggerized by Miss Dothy | Distributed by Blogger Template Place